El dia 19 es posa en marxa a Solsona l’equip de treball del pressupost participatiu del 2019 

En el segon any d’aquesta experiència es manté l’assignació de 50.000 euros 

  • Els ciutadans seleccionats poden confirmar la seva acceptació a prendre part en el procés fins aquest dijous 
  • Les sessions participatives s’amplien fins a cinc per incorporar-hi una visita de camp conjunta 
  • Els propers dies es convocarà el grup de l’any passat per fer un seguiment de les accions seleccionades per a aquest exercici

Dijous de la setmana vinent, dia 19, a les vuit del vespre, es donarà el tret de sortida a un nou procés d’elaboració del pressupost participatiu de l’Ajuntament de Solsona, que seguirà una metodologia molt similar a la de l’any passat. Els 400 ciutadans majors de 16 anys que han estat seleccionats de forma aleatòria per formar part de l’equip de treball i que n’han estat notificats per carta, tenen temps per confirmar la seva acceptació a participar-hi fins aquest dijous, dia 12.

Tot i que inicialment la carta enviada pel consistori demanava confirmar fins divendres passat com a molt tard, s’ha ampliat el termini a l’espera que tothom hagi rebut la missiva. De moment han acceptat la invitació prop d’una vintena de persones. Es pot fer presencialment a l’OAC municipal, trucant al telèfon 973480050 (ext. 102), o bé per correu electrònic a participa@ajsolsona.cat.

Per al pressupost participatiu del 2019 hi tornarà a haver una assignació de 50.000 euros del capítol d’inversions per destinar a accions d’obres públiques que es puguin executar durant l’exercici. S’han programat un total de cinc sessions participatives, que es duran a terme sempre en dijous a les vuit del vespre amb una durada prevista de dues hores cadascuna.

IMG_5854

Cinc dijous fins al 14 de juny

La primera sessió es realitzarà el dia 19 d’aquest mes i la darrera, el 14 de juny. Com a novetat, hi ha la incorporació d’una visita de camp conjunta i voluntària, el 10 de maig a les sis de la tarda, per valorar sobre el terreny les obres que proposin els participants. Igual que l’any passat, la regidoria de Participació ha confiat en els equips de Raiels i L’Arada per a la coordinació i dinamització tècnica del procés.

El regidor de l’àrea, Antoni Carralero, fa una crida a tots els ciutadans que hagin rebut la invitació perquè s’animin a acceptar la proposta: “tothom que hagi estat seleccionat podrà exercir la representació del conjunt de la ciutadania per escollir, debatre i deliberar sobre la prioritat de realitzar accions concretes a la ciutat”.

Tothom que hagi estat seleccionat podrà exercir la representació del conjunt de la ciutadania per escollir, debatre i deliberar sobre la prioritat de realitzar accions concretes a la ciutat

Paral•lelament, abans de final de mes és previst convocar el grup de treball del primer pressupost participatiu, que s’ha de desplegar en el decurs d’aquest exercici. S’hi presentarà l’estat dels projectes o accions que es van fixar com a prioritàries i les previsions. Reforçar l’enllumenat als dos passos de vianants considerats més perillosos de Solsona, prohibir l’estacionament de camions a la part inferior del Camp del Serra i millorar les escales que connecten l’avinguda del Pont en el punt més proper al portal i l’aparcament de terra de sota el pont van ser algunes de les intervencions escollides.