Completada la renovació de papereres a parcs infantils i entorns escolars

L’obra comprèn una desena d’illes que inclouen el rebuig i la selectiva

Aquesta setmana s’ha completat la renovació de papereres als parcs infantils i als entorns escolars més concorreguts de Solsona. Aquesta actuació complementa la que es va dur a terme al nucli antic el mes de març passat. La tercera i última fase de renovació de papereres, un cop finalitzin les obres del camp de futbol, suposarà la substitució d’aquest mobiliari als equipaments esportius municipals (camp de futbol, piscines i pistes de tennis, pàdel i frontó).

L’adquisició de les papereres per al nucli antic, els parcs i els equipaments escolars ha tingut un cost de 17.900 euros i s’emmarca dins les prioritats del pressupost participatiu per a l’exercici 2021.

Comença la renovació de papereres al nucli antic, els parcs i la zona esportiva de Solsona

S’homogeneïtza el model, més integrat, amb més capacitat i protegit del vent i la pluja

Aquesta setmana la brigada municipal de Solsona ha començat a substituir papereres de la ciutat, primer al nucli antic, per continuar els propers dies als parcs i la zona poliesportiva. Es renovaran més de 80 papereres amb un nou model homogeneïtzat, més integrat en l’entorn, amb el 50% més de capacitat (95 litres) i protegit del vent i la pluja. En aquells emplaçaments que ho permeten també s’hi afegeix la recollida selectiva.

Implantació de les noves papereres al nucli antic solsoní | © Ajuntament de Solsona
Continua la lectura de Comença la renovació de papereres al nucli antic, els parcs i la zona esportiva de Solsona

Abans de final d’any es completarà la construcció de les noves escales que connecten el nucli antic solsoní amb la riera

L’estructura combinarà la fusta i la pedra i recorre a tècniques de bioenginyeria per recuperar l’antic talús verd de la zona 

Abans de final d’any l’Ajuntament de Solsona preveu enllestir els treballs iniciats aquest mes per construir unes noves escales que connectin l’àmbit del portal del Pont amb la riera i, alhora, recuperin el talús vegetal. Serà una nova estructura que, a partir de tècniques de bioenginyeria, combinarà la pedra del país pròpia del centre històric amb fusta integrada en l’entorn verd del riu Negre i recuperarà el verd natural que històricament tenien els talussos fluvials d’aquest indret amb la sembra de vegetació. Aquesta és una de les obres prioritzades en el marc del pressupost participatiu.

Així, la nova escala sortirà del costat de l’aparcament de les Moreres, davant del pas de vianants de davant la catedral, per accentuar la linealitat del pont de Solsona, fins a mig talús. L’arquitecta municipal Anna Feu, responsable del projecte, ha optat per “un accés al nucli antic des de la riera que s’integri com un element natural més de la zona i que potenciï recorreguts històrics i naturals”.

Continua la lectura de Abans de final d’any es completarà la construcció de les noves escales que connecten el nucli antic solsoní amb la riera